Birk Rohelend >

Mu sõraline sõber

Mu sõraline sõber
Autor Aasta Vorm Arvustusi Hinne
Birk Rohelend 2009 Romaan 1 3.00 (1 hinnang)

Raha eest saab kõike. Kõige lihtsamini saab nendelt, kellel on raha vaja. Meeleheitest pääsemisel on oma kindel hind – kõik see, mida lugesite endale kuuluvaks. Võib-olla on tõsi, et raha eest pole võimalik midagi «tõelist» saada; aga ärge petke ennast, et te üldse suudaksite teha vahet näiliselt ja tegelikul. Igasugune suhe inimese ja inimese vahel on kaubanduslik tehing: mina tarbin teid, teie mind; ma annan teile midagi, mis mulle kuulub, ja võtan vastutasuks tükikese teist.

Eesti Romaaniühingu 2008. aasta romaanivõistlusel III koha pälvinud käsikiri. žürii liige Peeter Helme: «Birk Rohelend osav petis. Nimelt ei oleks ma käsikirja lugedes kuidagi tulnud selle peale, et selle autoriks on naine. Müts maha! Autor, kes oskab lugeja valejälgedele juhatada, on andekas!»

ARVUSTUSED

  • Seda poleks tõesti osanud arvata, et autoriks on naine. Eriti veel seepärast, et tundus, et inspiratsiooni on tugevalt ammutatud Kenderi pinnalt. Ehk võib siis öelda, et tegemist on macho-kirjaneitsiga?

    ajukoor22.12 2011 kell 12:45